1/5/08

Dimecres, 30 d'abril de 2008
ESFORÇ, TREBALL ... I AMOR
Avui he llegit aquest fragment del testament de Pau Casals.
Sàvies paraules que m’han fet pensar, i recordar, que cal fomentar el treball, l’esforç i l’estimació.

La música, per a mi, mai no és la mateixa. Sempre és quelcom nou, fantàstic, increïble”.
“Quan parlo amb músics joves, els dic sempre el mateix: No sigueu vanitosos pel fet de tenir talent musical. Vosaltres no en sou responsables: heu nascut amb aquest talent. El que en feu ja és una altra qüestió. El vostre deure és fomentar aquesta qualitat. No menyspreeu el que heu rebut sense haver fet res per tenir-ho. Treballeu, treballeu constantment i enriquiu els vostres dots naturals”.
“I què és el que ensenyem als nostres infants? Els ensenyem que dos i dos fan quatre i que París és la capital de França. Quan els ensenyarem el que ells són realment? Hauríem de dir-los: Ja saps tu qui ets? Ets una meravella. Ets únic. En tot el món no n’hi ha un altre exactament igual. En els milions d’anys que han passat, no ha existit mai un altre nen com tu. Mira el teu cos: quina meravella! Les teves cames, els teus dits, la manera com camines i et mous…! Pots convertir-te en un Shakespeare, en un Miquel Àngel, en un Beethoven. Tens la capacitat per a tot! Sí, ets una meravella. I quan et faràs gran, podràs fer algun mal a un altre que, com tu, és una meravella? No. Heu d’estimar-vos uns als altres. Tu has de treballar -tots hem de treballar- per fer d’aquest mon un lloc digne dels seus fills”

4 comentaris:

labruixoleta ha dit...

sàvies i emotives paraules, sí. Segur que si li fem cas, el món serà un lloc millor. :-)

Carme Fortià ha dit...

Realment és impressionant... Quantes vegades ens hem arribat a sentir una meravella? Ben poques... quantes vegades ho hem pensat dels més petits, del que fan, del que diuen, fer-los sentir importants perquè ho són.

Gràcies, gràcies per fer-nos recordar que les coses s'han de dir!

Anònim ha dit...

Quin fragment tan bonic i quantes coses se'n poden aprendre!I quina humiltat que es desprèn en llegir-lo...Preciós!Bon cap de setmana!Sílvia Z.

Eli Ramirez. ha dit...

Ai quina gràcia!

La de vegades que he passat per davant d'aquesta escola (em va de cami quan vaig a la facultat, jajaja) i ara, mentre navegava sense rumb per internet, em trobo amb aquest blog. He vist la petita imatge (la de la paret amb la nena pintada i el rètol de "escola") i he pensat: coi, això em sona!

:)

ah, molt bon fragment!