3/4/08

Dijous, 3 d'abril de 2008
ACABEM TRIMESTRE
Demà acaba el segon trimestre pels nens i nenes de Primària.
L’hem allargat un parell de setmanes amb l’esperança de que l’últim no es faci tan llarg.
Àlbums a punt, portades de primavera i notes “tradicionals”, després de molts anys, que donarem dilluns.
Els nens s’han adaptat de seguida a l’Excel·lent, Notable, Bé, Suficient i Insuficient.
Molts pares m’han comentat que aquestes notes motiven més als nens a l’hora d’estudiar.
Jo ho he pensat sempre. No sóc partidària de disfressar els mals resultats.
La competició sana forma part de la nostra vida. La trobem al carrer, a la feina... a la vida en general.
Actualment per fer qualsevol ofici es necessita un títol, no parlo d’universitat, sinó d’electricistes, fusters, mecànics... per tant, si hem de donar un títol, cal avaluar els coneixements.
No oblideu felicitar les bones notes, l’esforç, doneu ànims i recompenseu. En cas de mals resultats analitzeu junts els motius, busqueu mecanismes d’ajut, possibles solucions i autoestima. Quan un nen es sent valorat i estimat adquireix estabilitat emocional, tranquil·litat, seguretat i bons hàbits. Aleshores, de ben segur, els resultats no poden anar tan malament.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ayer salio llorando, justamente por tener su primera mala nota. Ciertamente merecida.
Lo primero que me intereso, era saber porque lloraba, si por miedo a nuestra reaccion, o por ella misma, o por lo que le habia dicho la señorita. Para nosotros era importante saberlo, de cara a enfocar mejor el suspenso, y valorar a partir de su propio criterio las medidas a tomar.
Creo que el suspenso llego en un momento oportuno, ya llevabamos meses arrastrando dudas respecto a su esfuerzo, estaba avisada, por lo que esperamos que la reaccion sea positiva por parte de todos a partir de ya.
Buen fin de semana a todos!!!!

Anònim ha dit...

M'imagino que el comentari d'avui va dirigit a Primaria perque els qui tenim els fills al parvulari, ja fa dies que estan avaluats i felicitats.

Anònim ha dit...

Sempre és difícil rebre una mala nota, encara que sàpigues que la tens ben merescuda.La decepció que sents queda recompensada quan et poses les "piles" i els resultats milloren.Jo penso que les notes "tradicionals" ajuden a saber d'una forma ràpida a tots (nens i pares) els coneixements adquirits. De totes maneres també penso que al costat d'un "Bé" també es podria afegir un "Pot millorar" o "Felicitats per la feina" segons el cas...Trobo que només un "progressa adequadament" o "necessita millorar" informen de poca cosa...Bon cap de setmana! Ah, i per molts anys Senyoreta Núria!!Sílvia Z.

JRoca_Font ha dit...

Això d'allargar el segon trimestre és una molt bona iniciativa, a la meva escola no ho vam fer i realment descol·loca força tan als alumnes com als mestres.
Pel que fa a tornar a les notes tradicionals també estic d'acord amb el que es diu al post.
Bon tercer trimestre!
Salut