30/3/08

Divendres, 28 de març de 2008
JUGUEM!
Avui us recomano un llibre que he trobat molt interessant.
L’autor és el Dr. Eduard Estivill i es diu “Juguem!”
És una guia que aporta idees, mitjançant una sèrie de jocs, perquè els pares puguin inculcar bons hàbits (de menjar, de conducta, d’higiene, de comunicació, d’estudi, de lectura i de son).
He trobat els jocs molt encertats, des del punt de vista educatiu, i molt fàcils de portar a terme pels pares.
Comparteixo la idea del Dr. Estivill. Als nens cal educar-los en bons hàbits i valors, amb coherència i sense excepcions. No hem de cedir als “brams” i plors, els nens entenen enseguida que les rebequeries funcionen per sortir-se amb la seva.
Per aconseguir que els vostres fills i filles tinguin uns bons hàbits, el Dr. Estivill diu que cal tenir els següents ingredients: emoció, planificació, recordar que tots hem estat nens, que no som infalibles i un amor boig.
Posem-nos tots ràpidament a jugar, ja que el temps no és or... és vida.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la recomanació. Jo vaig utilitzar el llibre del Dr. Estivill, "Dorm nen",per ensenyar a la meva filla a dormir quant nomès tenia dies, amb tres dies la podia deixar al seu bressol desperta i ella s´adormia sola. Sé que desprès va publicar un altre llibre sobre l ´alimentació, que no he arrivat a llegir potser perquè no he tingut cap problema en aquest sentit. Ara llegiré "Juguem!", segur que alguna cosa bona en traurem.

Anònim ha dit...

Recuerdo mis primeros meses del nacimiento de Alexandra, antes mi gran desespero, el de mi familia y el de mis amigos, nos regalaron el libro del Dr. Estivill, duerme niño duerme, creo recordar que se llamaba asi. Funcionar, no funciono, a pesar de seguir todas las pautas que nos indicaba el libro. Se siguen, hasta que llega el vecino de arriba y te preguta que haces con la niña, el de enfrente, que si le pasa algo y el del primero que tiene la experiencia de la suya y nos compadece. Con el tiempo entendi para que era el libro, para darselo a ella y sepa lo que pasamos al intentar que dejara de llorar!!!!.
No todos los niños son iguales, no el leido este ultimo que nos indicas, pero tenemos claro que los niños deben tener unos valores que hemos de inculcarle los padres y tambien vosotros, todos los referentes le marcan, y educan su vida. Por lo que no debemos bajar la guardia, ninguno.

Anònim ha dit...

Jo he llegit aquest llibre i el recomano. Hi ha molts jocs que porto a terme amb la meva filla i ens funcionen molt be.

Anònim ha dit...

Molt bona idea això de recomanar llibres que creguis interessants... podries obrir una nova secció al blog o a la web!!!

Anònim ha dit...

Jo també vaig llegir el que feia referencia a l´habit de dormir, perque amb la neus vam tenir uns quants problemes, i la veritat es que seguint els seus consells en una setmana dormia sola, amb el sergi ja el vem aplicar desde els primers dies de vida i mai ens ha donat cap problema al respecta. també he llegit el que fa referencia al menjar i també ens ha anat força bé, donç amb el sergi mai hem tingut cap problema perqu li agrada tot, peó amb la neus si, i ja desde fa temps enten que les coses encara que no ens agradin s´han de mejar pel nostre bé, i ara quan una cosa no li agrada s´ha la menjar sense fer tonteries. segui´re el teu consell i compraré aquest altre
Francesca

Anònim ha dit...

Em dic Tresa, i sóc la mare d'un nen que es diu Gerard i he llegit la vostra recomanació d'aquest nou llibre del Dr.Estivill "Juguem, que just fa uns dies escoltava a Rac1 en el programa d'en Toni Clapés i he pensat que també és una bona ideia per regalar demà, en el dia de Sant Jordi a la meva parella. I així quan poguem el llegirem plegats i podem treure'n bones ideies per en Gerard, en els diferents moments quotidians del dia a dia. Gràcies amics!

Anònim ha dit...

Uan gran fórmula mágica para ser mejores padres: jugar con nuestros hijos para su educación en vez de gritarles y darles normas... y tb una manera de ser más felices y mejores personas: volver a ser niños con ellos...