29/4/09

Dimecres, 29 d'abril de 2009
LES PROVES DE 6È.
El proper dimecres, 6 de maig, tots els centres públics i concertats de Catalunya, hauran de passar als seus alumnes de 6è. les proves que ha enviat el Departament d’educació.
Caldrà passar en un matí tres proves: comprensió lectora i expressió escrita de català, de castellà i resolució de problemes i operativa de matemàtiques.
És a dir, nens d’onze anys estaran tres hores fent un examen.
Aquesta prova no és vinculant per l’alumne. Els pares rebran els resultats dels seus fills però els resultats generals del centre no es faran públics.
Suposo que aquesta mesura es fa per tal d’evitar rànquings i comparacions entre escoles.
Diu el Conseller que aquestes proves, que han costat un milió d’euros,(1.000.000 d’euros!!!) serviran per prevenir el fracàs escolar i seran un estímul per millorar la qualitat del sistema.
Se m’acuden 1.000.000 de idees per gastar en educació molt més pràctiques i efectives que obtenint, un cop més, estadístiques que no ens porten a enlloc.
Un matí d’exàmens en nens de 6è determinarà el que saben i el que no.
Les respostes tipus test, fetes totes en un mateix dia, marcaran el nivell dels alumnes d’aquest país.
Em pensava i estava convençuda que el dia dels innocents era el 28 de desembre i no pas el 6 de maig.

5 comentaris:

Berenguer ha dit...

Hi havia una vegada un munt de persones que vivien del "momio" consistent en analitzar el que passava a les escoles: investigadors, instituts d'estudis, fundacions, funcionaris, para-funcionaris...
Els calien conillets per fer proves, que generessin estudis, discursos, publicaions, i notes de premsa.
I organizaven experiments a costa de nens, escoles, i pares contribuents. I es repartien un milionet d'euros.
I vet aqui un gos, i vet aqui un gat, i aquest "cuentu", malauradament, no s'ha acabat!

Anònim ha dit...

CCOO qüestiona el procés i l’oportunitat de les noves proves de sisè. La forma d’actuar del Departament d’Educació, demostra una vegada més, incoherència i improvisació.


http://conc.ccoo.cat/ensenyament/arxius/opinio_proves_6_nota_premsa.pdf

Anònim ha dit...

Com sempre suposo que es una de tantes fantàstiques idees que han estat el-laborades per homes-dones de despatx que es creuen supers. Trobo veritablement indignant que nens d'aquesta edad hagin de passar tres hores d'examens tenint en compte que quan passas aquestes mateixes hores a la facultat i tenint uns quants anys més surts dels exàmens fet pols, pero suposo que aixó a aquests maravellosos homes-dones no els importa sols els importan les estadístiques ditxoses que lamentablement no serveixan per res. Per altra banda gastar-se aquesta fortuna avuí dia i donades les circunstancies que està visquen el país en una cosa que considero absurda ho trobo insultant sembla que ens estiguin dients babaus a la própia cara, en lloc d'aprofitar els nostres diners en coses molt més útils ja siguin en propósits educatius o d'altra mena. A vegades tinc la sensació de que ens tractan com idiotes, sols falta que ens possin un cartell penjat a l'esquena.
Bon cap de setmana
Francesca

Anònim ha dit...

Molt fàcil que el dia 6 de maig totes les nenes i nens d'aquest gran país governat per quatre ineptes, col·lapsin les urgències dels hospitals, afectats per la grip porcina, i que l'examen el facin en Maragall, en Montilla, en Saura i en Carod

Anònim ha dit...

que fort!! es increible que creguin que això pot servir realment per valorar el nivell dels alumnes d'onze anys, això suposo que només es pot valorar amb el dia a dia i les vostres avaluacions... això només fa que aborreixin l'estudi abans d'hora, ja tindràn temps de fer exàmens maratonians aquells que realment hi estiguin interessats i més endavant, no? llàstima de milió d'euros, que per altra banda o se d'on surten tants calers... Bon llarg cap de setmana a tots
Rosa B.