5/5/10

Dimecres, 5 de maig de 2010
PROVÉS DE 6è
Avui hem realitzar la primera part de les proves oficials de 6è.
Hem fet les proves de català i de matemàtiques. Ara ens falta fer les d’anglès i castellano.
Jo no sóc partidària d’aquestes proves.
I no és pas pels resultats. El curs passat vam superar amb escreix els nivells mínims. En totes les proves vam estar per sobre de la mitjana de Catalunya. Molt per sobre.
Això em permet parlar amb una seguretat (alguns dirien prepotència) del que es sap “vencedor”.
Jo comparo els resultats de les proves amb el pes.
Si, si... amb el pes.
Què més dóna el què peses??? L’important és que tu ets sentis bé, estiguis sa, i la teva autoestima estigui allà on ha d’estar.
Les notes d’un nen de Primària importen poc. Recordo i subratllo que parlem de nens de Primària (la nota no els tancarà cap porta a cap Universitat) i que quan acaben aquesta etapa escolar no obtenen cap títol oficial.
Un nen de Primària ha d’acabar aquesta etapa amb:
- una Primària feliç
- una cultura de l’esforç ben apresa
- un gust per la feina ben feta
- una educació i saber fer
- un respecte cap el mestres i professors
- uns coneixements mínims del currículum
- unes rutines de deures

Ha de saber:
- què és la frustració
- el respecte a totes les persones
- què a vegades es guanya i a vegades es perd
- que la justícia a vegades és relativa

I sobretot ha de saber que els seus actes porten conseqüències.

Les proves de 6è tan sols són propaganda electoral.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Completament d'acord amb tu, aquesta prova, no vinculant, no valora realment el que s'ha d'apendre a primària, per no entrar ja en els criteris de correcció...
Judit

Anònim ha dit...

Ja està. ja han acabat les proves. ja ens diràs els resultats

Anònim ha dit...

Crec que la malloria de pares que formen part de l'escola del carme tenim clar que el nivell educatiu dels nostres fills està per sobre de la mitja, simplement cal preguntar a altres pares i encara que les comparacions son odioses, per adonar-nos d'aquest fet.
Es cert que quan acavem primària no es dona un títol, ni que les notes tancaran portes, ara bé, com tot en aquesta vida la base es fonamental, amb aixó el que vull dir es que a igual que una casa no es pot construir començan per la taulada sense haver fet primer els ciments, amb els nens, les persones passa igual, els que tinguin una bona base ( sàpigan les seves obligacions, deures, que es el respecte, eduació....)tindran el camí molt més "fàcil", així donçs crec que es una equivocació pensar que les etapes superiors son molt més important, ho son a nivell curriculum pero a nivell de formar persones considero que les primeres etapes son les decisives, el que no aprengui un nen en aquestes etapes ( a ser considerat, educat, a esforçarse, a ser respetuós...) difícilment ho farà en etapes posteriors, així donçs potser no tancan portes a nivell professional pero sense cap dubte si es tancan a nivell personal.
Francesca

Patrícia Borràs ha dit...

Totalment d´acord, tots sabem el nivel de l´escola on portem als nanos, i si ho fem és xq n´estem convençuts q és de lo millor q els hi podem donar; sí, les materies són molt i molt importants, xo fer-los créixer com a persones amb uns valors crec q té igual d´importància q les llengües o les ciències... potser no els hi marcarà el currículum, xo x experiència pròpia us diré q si et marca l´infància.

De ben segur q aquestes proves hauràn sortit tan o més bé q l´any passat!!!

Anònim ha dit...

Es ben cert això que dius. Es un èxit si surten de la Primària amb les primeres eines per construir el seu futu: hàbits, valors i coneixements mínims. Després serà responsabilitat d`ells usar aquestes eines amb saviesa. MS

J ha dit...

Estic d'acord. Sempre he pensat que en aquestes edats no importen tant els coneixements com l'educació. Però també s'ha d'avaluar d'alguna manera, no?