14/3/19

Dijous,  14 de març del 2019
LES REBEQUERIES (rabietes)
La rebequeria (o rabietes) és la reacció que consisteix a plorar, xisclar, donar cops de peu, tirar-se per terra i fins i tot pegar. És una d’aquelles situacions en que normalment no sabem com actuar.
Prevenir-la és més fàcil que tractar-la, sens dubte, però moltes vegades ignorem la causa que la provocarà.
El que primer hem de tenir en compte és que nosaltres no podem perdre els nervis i cridar perquè es calmin.

Us donem uns consells, que recomanen els experts, i que solen funcionar.
1.- Prepareu les sortides de casa. El vostre fill ha de saber on aneu. Cal explicar que fareu i com ho fareu. Si anem al super a comprar que ajudin i si aneu a un restaurant porteu coses per pintar o entretenir-se a taula. D’aquesta manera s’adaptarà més fàcil.
Cal que us assegureu que ha menjat, que es troba descansat i que ha anat al lavabo abans de sortir de casa. Si té gana voldrà que compreu menjar, si té pipi voldrà tornar a casa i si està cansat no voldrà caminar.

 2.- Manteniu la calma. Tant és si esteu a casa o en públic. Sempre manteniu la calma. Si crideu ell cridarà més. Parleu fluix i poseu-vos a la seva alçada que us puguin veure bé tot intentant dialogar.
3.- Distreieu la seva atenció portant-lo a un altre lloc o parlant d’una altra cosa. Parleu suaument per poder establir un diàleg fins que us escolti. Li repetiu que enteneu que estigui enfadat però que cridar i plorar no és la solució.

4.- No pareu de parlar suament fins que aconseguiu que escolti que la seva actitud no és la correcta. Acosteu-vos, abraceu-lo, mireu-lo als ulls i en to calmat expliqueu que ara no li podeu comprar el que vol, o que no podem tornar a casa o que us ha de donar la mà.
5.- No cediu MAI a la seva petició. Aquest és el punt més important de tots. Ha d’entendre que la seva actitud és inacceptable. Si ha estat una hora plorant i cediu ell entén que és el que cal fer per aconseguir-ho tot i repetirà aquest esquema en qualsevol situació.

Recordeu que els nens que actuen així corren el risc de desenvolupar més tard trastorns emocionals i de la conducta més greus.

http://escoladelcarmebcn.com