31/1/08

Dijous, 31 de gener de 2008
POLI-MESTRA
Estava omplint la Fitxa de pre-inscripció i quan va arribar a l’apartat on demanava la professió, la seva dona li va preguntar: -què hi poso? I ell va respondre: -Politòleg!
Vaig pensar que es deuria dedicar a la sociologia o a la política.
El tracte afable i cordial de la nostra primera entrevista, va fer que em decidís a preguntar-li què era ben bé ser “politòleg”. Em va dir quina era la seva tasca concreta actualment i va acabar dient: de totes maneres un politòleg pot fer de tot.
Aquell dia jo havia tingut una jornada especialment complicada i vaig pensar, amb ironia, que jo era una Poli-mestra.
Avui, atrafegada durant tot el dia, he recordat la conversa i m’he tornat a atorgar la professió de Poli-mestra.
Tot el dia fent fotos de classe en classe, serrant fustes per les pancartes, trobar frases boniques de Música, buscar la manera de que les maraques que hem fet sonin fort, dibuixar els barrets, repartir les disfresses, posar les fotos en el pen-drive per donar-les el més aviat possible a l’informàtic (si posen les fotos de Carnaval durant la Quaresma ja no tenen gràcia), repassar les autoritzacions de tothom...
Però el millor de tot és que aquest títol de Poli-mestra, també em permet admirar tot tipus de corbates (força lletges, per cert) que m’ensenyen orgullosos, comprovar mil maneres diferents de fer una truita per esmorzar tot veient com obren l’entrepà amb molt de compte. I sobretot em permet veure els seus ulls il·lusionats i feliços quan, al final de dia, entro a la classe per repartir la disfressa que demà portaran.
Ens veiem a la Rua.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Realment som uns afortunats de tenir la Srta Montserrat i la Srta Elena que son dues poli-mestres amb una capacitat d'organització i de treball admirables només així nosaltres i els nostres fills podem gaudir de tot el que l'escola prepara amb tant d'entusiasme com el carnestoltes, la cavalcada de reis, la castanyada, les convivències, etc...que per molts anys seguiu amb aquesta dedicació sense límits, els pares i els alumnes ho agraïm.

Berenguer ha dit...

Senyoreta Poli-Mestra Montserrat,

És ben bé que les poli-mestres han de fer de tot!
Curiositats.
Què vol dir "trobar frases boniques de música"? I com aconsegueixes que les maraques sonin més fort?

Montserrat ha dit...

Avui anem disfressats de Música i portem pancartes que posen: La Música ens alegra el cor, la Música ens va crèixer, la Música omple el silenci... Aquestes són les frases que buscavem... A més a més porten maraques (fetes amb llaunes de refresc) i haviem de trobar la manera de fer força soroll... ;-)