4/12/07

Dimarts, 4 de desembre de 2007
SANTA CLAUS O REIS MAGS?
Avui m’han fet arribar aquest escrit. L’he trobat molt divertit i amb bona part de raó. Espero aprecieu el sentit de l’humor mentre manifesteu les vostres opinions.
Què en penseu de tot plegat?
CAMPANYA DE SUPORT ALS NOSTRES ESTIMATS REIS MAGS, MARGINATS, MENYSTINGUTS I OBLIDATS PER CULPA D’UN INVASOR GRAS I LLARDÓS, PRODUCTE DEL CONSUMISME COMPULSIU...
Reivindiquem la figura dels Reis Mags perquè:
1. Els Reis Mags són un símbol de la multiracialitat i la bona convivència.
2. Els Reis Mags són fashion total, la seva elegància en el vestir no ha passat de moda en dos mil·lenis.
3. Si no existissin els Reis Mags, les vacances s’acabarien el 2 de gener.
4. Els Reis Mags són ecològics, empren vehicles de tracció animal que amb les seves fems contribueixen a fertilitzar el sòl (res de trineus volant)
5. Els Reis Mags generen una pila de llocs de treball entre patges, carters reials i multitud de gent que els acompanya a la cavalcada.
6. Santa Claus treballa sol, en canvi els Reis Mags treballen en equip
7. Els Reis Mags fomenten la indústria del calçat i ensenyen als nens que les sabates i les botes s’han de netejar al menys una vegada a l’any. Ben al contrari, el panxarrut exigeix que es deixi un mitjó, peça procliu a la brutícia.
8. Els Reis Mags planifiquen a cosnciència el seu treball i es retiren discretament quan acaben la funció.
9. Santa Claus viu al Pol Nord i per això és un amargat, els Mags són d’Orient, bressol de la civilització i per això d’una elegància no decadent.
10. Els Reis Mags van tenir un paper destacat en el Nadal, Santa Claus tracta de aprofitar-se del negoci i no va participar en cap dels fets històrics del Nadal.
11. Els Reis Mags són dels poquíssims usuaris que mantenen en peu la minería del carbó al Berguedà.
12. Els Reis Mags ho saben tot. Santa Claus no sap altra cosa que agitar una campaneta i dir 'hou, hou, hooouu!'
13. Santa Claus no respeta els drets ni els sentiments dels rens de nas vermell. No es troba documentat cap cas de maltractament psicològic per part dels Reis Mags cap els seus camells.
14. Els Reis Mags són agraïts, sempre mengen totes les llaminadures que els hi deixem al plat.
15.Sense els Reis Mags no s’hauria inventat el Tortell de Reis.

Que tornin a aflorar las tradicions amb arrelament centenari...
Santa Claus és un invent de la multinacional més multinacional de totes les multinacionals, Coca-Cola. Als anys 30, van agafar al Sant Nicolau de la tradició centre-europea i nòrdica, que originalment es passejava vestit de bisbe i li van enfundar un abillament amb els colors corporatius (vermell i blanc).
Visca els Reis Mags !

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic d´acord amb l´afirmació que el Pare Noel és una invenció de les multinacionals igual que el dia dels enamorats, etc. Aquest any la meva filla m´ha preguntat "¿qué em portarà el pare Noel?". L´he intentat explicar que a ella li portaràn els Reis, però te un embolic.... A més, a casa nosaltres fem també el Tió. Així que no soporto veure tants para noels per tota reu, ja que no és de la nostra terra. Només ens faltaria cel.lebras Acción de Grácias, El Día de la Independencia, així acabem de perdre la nostra identitat i som una mica més Ianquis....HORROR!!!!

Anònim ha dit...

M'adhereixo a la campanya en suport als Reis Mags!!!De fet estic d'acord en la gran majoria dels punts exposats (quin desastre no tenir el Tortell de Reis!)...Tot i això, malauradament ells tampoc se'n lliuren del "consumisme compulsiu"...

Anònim ha dit...

No em cansaré mai de defensar les nostres tradicions Castanyada vs Halloween, St. Jordi vs St. Valentí i, per suposat, Reis Mags vs Santa Claus.
Sempre he trobat molt màgica la nit de Reis! recordo quan era petita que els meus germans i jo no podíem dormir pensant-ho, i ara, m’emociona veure la cara dels petits quan passa la cavalcada. Sens dubte a casa farem cagar el Tió de Nadal, i esperem que els Reis Mags arribin molt carregats.

Anònim ha dit...

Mi madre se crió en Francia, ella convivió con Papa Noel y Reyes, nosotros hemos cantado villancicos en catalán, francés, castellano.. y también disfrutamos estos dos momentos, dosificando lo que han de traer entre los dos días.
Me encanta el Rey Baltasar, Papa Noel y el Tió!!!!

Anònim ha dit...

Si, si... però si preguntessim als nens no fan distinció, els dos els agraden. Encara que a casa són els Reis els que porten la "bossa grossa", i els que esperem amb més ganes, el Pare Noel ja forma part de la seva il.lusió durant aquestes festes i sempre porta alguna coseta.
Sí és veritat que el Pare Noel te la ventatja que porta els regals quant comencen les festes i aixó els dona temps per jugar durant les vacances escolars; alguna cosa bona habia de tenir, pobret.

Anònim ha dit...

Nosaltres fem el tió i venen als reis. Sempre hem pensat q el pare noel es un simból molt ianqui, tan és q com la meva mare sempre li deia aixó a la Clara quan ella tenia gairebé els 3 anys li va dir al Para noel del Corte ingles que era un ianqui!!! Imagineu la cara de l'home amb els caramels a la má i sense poder aguantarse el riure...
Respecto per aixó totes les maneres de celebrar i disfrutar del Nadal ,es tan maca la ilusió dels nens!!!

JRoca_Font ha dit...

És un escrit ben divertit. A casa som de Reis i tió i el paio aquest vestit de Coca-Cola que puja pels balcons està vetat.
No hauríem de confondre la canalla, el consumisme és agressiu i hi ha molta gent que fa massa regals pensant que així els nens seran més feliços. Jo crec que és millor fer més abraçades durant l'any que un munt de regals durant 2 setmanes per netejar la consciència de no haver sigut bons pares durant l'any.
Salut

Anònim ha dit...

Aquesta tarda la meva veina que ja te els seus anys, m' ha comentat que l' altre dia ens va escoltar com la meva filla i jo estaban estudian, i em cmentaba que es pensaba que el pares d' avui en dia ja no ho fem, pero es va adonar que no era aixi.
Per lo que veig que tampoc el pares compran joguines per compensar, no se el que tenen que compensar! El fet de treballar, el fet de veure la tele...etc etc.
A vegades penso que el fet de que els pares tinguem un moment no mes nostre, no ens fa egoistes. No hem de ser hipocrites, ja que estic segura que s els nens entren en el rol del consumisme no per el que comprem per ells, un exemple molt normal, penseu en el movil de ultima generacio que portem, ells nen ja saben que aixo val mol diners, i sembla que si no portas un d' aquets no ets ningu. Els adults som el primer i amb els exemple nostres ells es fan gran. Podeu comprar mil joguines, pero si lo que volen es jugar amb vosaltres, jugareu, per mes joguines que el Reis portin.
A vegades els adults tambe necesitan el seu espai, em de troban el punt.
Els meus pares ho van trobar.
Bones vacances...

Carme Fortià ha dit...

Ja en tenim una altra votant pels reis mags!