29/11/07

Dijous, 29 de novembre de 2007
ADVENT
Dissabte, dia 1, comença l’Advent.
L’Advent, paraula llatina que significa arribada, és el període de 25 dies previs a Nadal, és a dir, el compte enrere fins el gran dia: 25 de desembre.
Totes les classes, des dels Pollets fins a 6è, ja tenen a punt el seu calendari.
Cada dia li toca a un nen o nena obrir la finestreta i menjar-se la xocolata que hi troba amagada.
Fins i tot els Pollets i els Cargols molt aviat entenen el joc, i corren quan veuen que agafem el calendari.
Els de 5è. i 6è. dissimulen l’entusiasme però també els hi fa il·lusió obrir la finestra que els hi pertoca. Els deixarem gaudir, no els feu grans abans d’hora.
Per tant demà, al sortir de l’escola, ja podeu anar a comprar el calendari i obrir cada dia una finestra. No els hi deixeu obrir totes alhora, cal que aprenguin a esperar ja que sinó es perd la gràcia, l’emoció i el moment d’assaborir els segons dolços del dia.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

El Victor i la Raquel ja tenen el seu, la Raquel està molt contenta i respectarà els dies i les finestres, però el 'cap-gros' d'en Víctor ja l'ha sacsejat tant que no sé si trobarem alguna xocolatina en el seu lloc.Ja us ho diré el dilluns.

Laia

Anònim ha dit...

La Núria també el té... però tan prudent com de costum..encara té el precinte possat...está esperant amb molta il.lusió que arribi demà i el dijous que es el día que diu que li toca ( ja ho té contat.. ) obrir la finestreta a l'escola.

Merche

Anònim ha dit...

Els meus bitxos també ja el tenen preparat. És increible l´il.lusió que les fa el calendari. L´Andrea que ni tan sols li agrada la xocolata ni els dolços el primer que fa quant s´aixeca és obrir la finestreta amb un somriure enorme de saber que ja falta un dia menys per l´arribada del Nadal, passant primer pel dia del seu aniversari. Amb el petit aprofitarem el calendari per repasar números i anar explican cosetes típiques d´aquestes dates, encara que segur que ell sí estarà més pendent de menjar-se la xocolata. Olga.

Anònim ha dit...

Doncs a casa ja ens hem polit 1 de calendari, amb la excusa que s'ha de tastar la xocolata per saber si es bona..... pero a partir d'avui ho farem be ;-)

Anònim ha dit...

Fa 15 dies a l'Arnau, una bona amiga, li va regalar un calendari d'advent, i als dos dies ens l'haviem menjat tot(era per assajar), la veritat és que ja n'hem comprat un altre i començarem a obrir finestres a partir d'avui tal i com mana la tradició. :-)

Anònim ha dit...

Ah! Gràcies pel vers. La web és fantàstica.

Berenguer ha dit...

On es poden trobar els calendaris de marras?
No n'havia sentit a parlar mai, quina ignorància la meva!

Anònim ha dit...

El Marc i la Mireia ja n'han acabat dos (un els hi va regalar la yaya i l'altra la Olga). Jo els hi he comprat i els tinc guardats a l'armari, demà quan es despertin els hi donaré la sorpresa i aquest sí que l'han de fer bé. Encara que siguin els dos iguals cada dia es pregunten: i a tu ¿què t'ha sortit?
Els hi fa molta il.lusió i és "el compte enrera".

Montserrat ha dit...

Berenguer: el pots comprar en qualsevol super. A la Pç Del Centre, davant del quiosc de diaris hi ha un super petitó, allà en tenen.
L'Olga de ben segur que hi participarà amb molta alegria, s'entusisma per tot el que fem a l'escola aplaudint i xisclant

Anònim ha dit...

He de confessar que algun Nadal a casa nostra hi han hagut tres calendaris d`Advent: dos dels meus fills i un tercer per mi. Cada matí participava amb ells de la juguesca. Es una tradició molt bonica com totes les del Nadal. MS

Anònim ha dit...

senyoreta soc l'ismael de 5e a mi em toca obrir la finestre el dilluns. Tinc unes ganes!!!

Anònim ha dit...

L'any passat la Marta ja va gaudir del calendari d'advent, de fet va tindre tres i encare i així no va arrivar cap a terme: El primer, ella per l'il.lusió de obrir finestretes i comprobar que realment no faltava la xocolatina i jo per veure la seva alegría, el segon que era molt més atractiu, demanava a crits que les finestres estiguesin obertes i per suposat buides, i el tercer.... doncs havíem de recuperar el temps perdut i "tancat" en definitiva un desastre d'advent. Peró aquest any será diferent, ,la Marta i jo ens comprometem a esperar i cumplir el calendari.......Avui ja toca començar.