5/2/14

Dimecres, 5 de febrer de 2014
TAMPERE, APRENENT DELS MILLORS
Primer dia de visita a les famoses escoles fineses.
En el marc d'un paisatge absolutament preciós hem visitat avui tres escoles: una llar d'infants, una escola de primària i un centre d'ESO.
Ens hem entrevistat amb els Directors, hem parlat amb professors i hem estat el centre de les mirades de nens tot invadint les seves aules i els seus espais.
Gent molt amable, molt competetnt i amb ganes de mostrar allò que fan i com ho fan.
Moltes idees interessants, moltes fotos i encara moltes preguntes a fer sobre aquest sistema educatiu tan prestigiós.
Escoles amb molt poc alumnat on es fa un gran seguiment i es dóna molt ajut als alumnes amb més dificultats d'aprenentatges però no em queda clar com es treballa l'excel.lència de la resta d'alumnes ni com es treballa amb l'alumne ordinari mitjà.
Després d'aquest primer contacte demà seguirem visitant i observant. Preguntant i investigant on està l'èxit. I sobretot emportar-nos tot allò que poguem implantar a la nostra escola.

Com anècdota us explicaré que avui dimecres és el dia setmanal de silenci al menjador. Els nens dinen en silenci absolut. Encara estem impressionants recordant el silenci que havia al menjador.





3 comentaris:

Anònim ha dit...

Me imagino cómo te sientes ahora viviendo esa experiencia!!!! Llena de ideas y con muchas ganas de seguir conociendo e investigando esa educación de excelencia, pero sobre todo, con la ilusión de poner en práctica lo aprendido.

Fam. Verdú Hernández.

Anònim ha dit...

Jo he alucinat amb una cosa: a fora tot nevat i a dins un alumne en mániga curta. I aqui els posem jerseis per estar dins de l,aula.

Familia Canet-Montano

Yolanda ha dit...

Molta sort i que sigui una viatge molt profitós!!!