29/5/12

Dimarts, 29 de maig de 2012
COMENCEM EL PROJECTE
Fantàstica l’activitat que han preparat les mestres de les Girafes, els Pingüins i els Lleons.
Quan tots els teníem al pati dels arbres, sota l’ombreta i amb un airet molt agradable que passava, hem començat dient: Bona tarda nens i nenes!!! Tots amb orelles d’elefant, ulls de mussol i boqueta de pinyolet... anem a començar:

A Barcelona, la gran ciutat, hi vivia un nen, en Joan.
Li agradava molt pintar animals, gossos, peixos, gats i ocells.
El que li cridava més l’atenció eren els ulls dels animals, perquè a través de la seva expressió sabia si estaven contents o trist, si tenien gana o fred, si volien jugar o estaven cansats. Així que pintava els ulls de totes les maneres possibles: grans, petits, grocs, oberts, tancats, misteriosos i de molts colors.
No cregueu que només sabia pintar ulls. El Joan dibuixava a tots els animals, però no com eren, sinó que els feia més bonics, els posava tres cues i cinc ulls, dos nassos i set potes o quatre orelles i vuit pels.
Era el món de la fantasia i la il·lusió.
El Joan estimava la natura, per això va cridar a les flors, fulles, arbres i als insectes perquè gaudissin d’aquest món de felicitat.
Ah! I també a les pedres pesades i grises els va dir:
-          Jo us pintaré de colorins i així sereu més boniques.
Les va pintar de groc, vermell, verd, blau i taronja.
Mai les pedres havien lluït tant!
Un dia el nostre amic va anar a París i allà va descobrir la Lluna, el Sol, les estrelles, els estels, els planetes i satèl·lits, constel·lacions...
Després va anar a l’illa de Mallorca. Era un lloc tranquil i lluminós.
Els personatges que habitaven Mallorca eren els humans
Miró ho pintava tot a la seva manera.
Allò era un món feliç.

 Un cop explicat el conte hem dibuixat al terra del pati tot fent de Joan Miró.
Ha quedat molt bonic.




Al mateix moment que estàvem amb els petits, els de Primària seguien amb en el ritme frenètic que provoca ensumar que s’acosta el final de curs.

Uns feien Medi, altres Matemàtiques, altres anglès... i al pati... no sé massa bé que feien però la Música de la Shakira sonava de lluny.

Des del balcó observava tot plegat i m’embriagava de la sensació que es té quan es fa bona feina i es gaudeix d’allò que creus


7 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bé us ho passeu!! Amb la Shakira, el Mickel Jackson,
Michel Telo.... No us esteu de res. S'ho han passat Bomba amb tanta ballaruca. Rosa B.

Anònim ha dit...

Ostres que bé per començar la setmana una activitat com aquesta, a més demà excursió al Parc de l'escoixador, hi ha plaça per mi???
Que vagi molt bé!!
Isabel

Anònim ha dit...

S'ho han passat molt be. Primer escoltant el conte i despres pintant al terra. Que contents ensenyan els seus dibuixos. Avui al parc de Joan Miro, segur.qie ho passaran molt be.
Una setmana molt distreta.

Noelia Massague.

Anònim ha dit...

saps mama? el Joan Miró pintava raro... com jo! jajaja tant de bo!! el Jofre s'ho ha passat molt bé, estava molt content perquè li havien deixat pintar a terra.. ara a casa també ho faré! noooo!! a casa es pinta al paper.. ahhh pos no podré ser el Miró.. uixxx quina llàstima.. ens hem quedat sense geni per no deixar-lo guixar a terra!
Judit

Anònim ha dit...

Ho passeu pipa diria jo, bé ja queda poquet, i ja podríem dir que es l'últim esforç.
Francesca

Patrícia Borràs ha dit...

Quin super activitat!!! Així si que és ben divertit apendre... a la tarda va tocar pasar pel patí del arbres xo ja no quedava gairebé res, xo ara ho hem vist en diferit.
Entre això i l´excursió d´avui q de segur ha estat genial els teniu al.lucinats.
Una feina genial!!!
Patrícia

Anònim ha dit...

Una manera genial d´ apropar l´ art als petits. Hem gaudit tota la família aquest cap de setmana preparant el projecte, i no diguem l´ Andrea i l´ Arianna.
Eva