2/12/11

LECTURA
Els nens han de llegir 25 llibres l'any

La consellera d'Ensenyament vol que els alumnes de primària llegeixin com a mínim 25 llibres a l'any i els de secundària 30.
 

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Val més llegir menys i que la lectura sigui de qualitat.
Val més llegir menys llibres però que els que es llegeixin siguin pel plaer de llegir.
HAN DE = a obligació
La lectura obligada no fomenta el plaer per la lectura i no assegura que es faci una lectura comprensiva...
Cal fomentar la biblioteca, explicar contes, espais per compartir amb els companys i companyes els llibres que els hi agraden...
Fa temps que les escoles treballen per fomentar la lectura entre l'alumnat i ho fa des d'una besant pedagògica molt diferent a la que proposa ara la consellera d'educació. Això em recorda els temps d'antes.

Romina

Patrícia Borràs ha dit...

Aquest matí la notícia m´ha produit exactament la mateixa resposta.... jajajajajajjajajajajajajajajajajajajajjajajajjaja......................
Patrícia

Anònim ha dit...

Molt bona la il.lustració. De petita m´agradava molt llegir.Sempre em demanava contes pels aniversaris i Nadals però després d´acabar els estudis i llegir per obligació quantitats de llibres que no eren del meu interès ho vaig avorrir força.MS

Anònim ha dit...

I no faran res més que llegir, no? No hi haura temps per res mes...
Rosa B.

Anònim ha dit...

Sí, jo per a mi que es va equivocar de dia i era la broma que tenia preparada pel dia dels Sants Innocents. Jo sóc una lectora regular i no llegeixo 25 llibres l'any..La consellera no podia estar més allunyada del que realment és possible de fer. Amb 2 llibres per trimestre i 2 durant les vacances jo ja estaria satisfeta!Sílvia Z.

Berenguer ha dit...

Jo crec que caldria ser més precís, ja que els llibres poden variar de gruix, de tipus de lletra...Valen igual els de poesia, per exemple, que tenen menys paraules? Valen igual si tenen molts salts de pàgina?
Jo crec que caldria establir no un nombre de llibres, sino de caràcters anuals a llegir. Quants centenars de milers de caràcters cal llegir, per exemple.

Anònim ha dit...

No. Ni nº de llibres ni nº de centenes de milers de caràcters. Tot i que tots sabem que si demanes 25 cauen 12, i si demanes 12 cauen 6; per tant millor demanar 25.
Val més llegir poc i comprovar que allò llegit s'ha assimilat.
Massa Clan, Disney Chanel i altres (i que consti que el meu fill és un dels que n'abusen), i pocs còmics. Llegir còmics és la base de la futura lectura de llibres.
D'acord amb la llibertat d'horaris; però jo legislaria que els canals infantils només poguessin emetre ... EN HORARI INFANTIL (17-20 per exemple?)Això ajudaria moltíssim pares, mares i docents.

LluísR

Anònim ha dit...

Que han de llegir si, un número obligat de llibres no. Qualitat si, quantitat no.
Francesca.